Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Джонсън взима Андрю Грифит от тв оператора "Скай" за негов главен бизнес съветник

Борис Джонсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новоизбраният лидер на Консервативната партия и предстоящ премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън избра един от най-висшите ръководители на телевизионния оператор "Скай" да стане негов главен бизнес съветник на Даунинг стрийт 10, съобщава "Файненшъл таймс".

Андрю Грифит е настоящият главен финансов директор и главен оперативен директор на "Скай" (Sky). Той също така беше бивш кандидат на Консервативната партия и беше разрешил на Борис Джонсън да използва неговата къща в Уестминстър по време на кампанията му за шеф на партията.

Според източник на "Файненшъл таймс" запознат с въпроса, Грифит ще бъде натоварен да помага на Джонсън да насърчава връзките със света на бизнеса и за тази цел ще изгради голям екип на Даунинг стрийт 10, ориентиран към бизнеса.

По-рано днес Борис Джонсън успя да победи убедително Джереми Хънт в надпреварата за лидер на консервативната партия, което го направи наследник на Тереза ​​Мей на британския премиерския пост.

В допълнение към Андрю Грифит, според други информации сегашният заместник-лидер на Камарата на общините Марк Спенсър ще се присъедини към екипа на Борис Джонсън като нов партиен шеф на парламентарната група.

Очаква се Борис  Джонсън да обяви новия си кабинет в сряда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени