Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И "Зелена Странджа" със сигнал за изсечени дървета в "Силистар" (СНИМКИ)

Снимка: Зелена Странджа

За изсечени дървета в защитената местност „Силистар“ сигнализират от сдружението „Зелена Странджа“, което организира походи в Бургаска област.

„Заради снимките на телевизионна продукция е посегнато на една уникална екосистема“, посочват от организацията.

Председателят на сдружението Владимир Димитров се натъква на гледката преди няколко дни, когато организират традиционен поход от Синеморец до плажа Силистар.

С верижна техника е изграден нов път, премахнати са дървета и земна маса. Това е недопустимо, коментира Димитров, който е лесовъд и бивш директор на парка:

„Говорим за природен парк, за Натура 2000, за защитена местност „Силистар“. Такива дейности са абсолютно изключени, анти всякакви правила. Аз не приемам твърденията, че това е бил съществуващ път, защото знам, че не беше. Беше една тясна пътека. Също така не приемам оправданието, че е противопожарна просека“.

От дирекцията по горите в Бургас вече коментираха, че това е разширение на съществуващ път, а дърветата били издънки и опасни.

В сигнала си до няколко институции Димитров посочва, че се надява да бъде приложена цялата строгост на закона, както при случая, в който Беър Грилс изяде жаба. 


СнимкаСнимкаСнимкаСнимкаСнимка

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна