Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС гласува пожизнена месечна награда за учителка от Русе

| обновено на 31.07.19 в 13:09
Снимка: БГНЕС

Депутатите от парламентарната комисия по образованието гласуваха за предложението на Министерския съвет за пожизнено предоставяне на държавна месечна награда в размер на 500 лева на Стоянка Настева - детска музикална учителка от Русе. 

Предложението беше направено заради изключителните постижения и цялостния принос на Настева в областта на образованието.

Предложението за награждаване на детския музикален педагог, която от 10 години е пенсионер с пенсия в размер на 200 лева, е на инициативен комитет от Русе, съставен от народни представители, ректор, преподаватели във висши училища, директори на училища и детски градини и други дейци в сферата на образованието.

Стоянка Настева работи в областта на народното творчество, издирва произведения, подходящи за децата, включително по темата „Народни игри за деца“, участва активно в експериментирането и приемането на програми за обучение и възпитание на децата от предучилищна възраст, изнася множество открити уроци, заедно с ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в гр. Русе поставя на сцена спектакли за деца като „Лешникотрошачката“ - балът на цветята“, „Спящата красавица“, „Цар Лъв“.

За професионалната си и всеотдайна педагогическа дейност Стоянка Настева получава редица отличия, сред които орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - втора степен и наградата „Отличник“ на Министерството на образованието и науката.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна