Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да пътуваме с “Кино за пътешественици“

Снимка: Фейсбук страница на инициативата

Изданието на фестивала “Кино за пътешественици“ тази година представя близо 30 филма в два столични киносалона – Културен център G8 и Евро Синема. Началото е тази вечер и в продължение на две седмици до 15-и август “Кино за пътешественици“ ще ни отведе на далечни, непознати места по целия свят, по които стъпват най-смелите.

Организатори на събитието са Здравко Григоров и Ангел Хаджийски от сдружение Pozor, които представят различното кино в България.

В интервю за предаването “Преди всички“ по програма “Хоризонт“ Здравко Григоров разказа за кого са предназначени филмите:

“И за смели, и за любопитни, и за пътешественици, и за кандидат-пътешественици, за всички, които искат да видят малко по-различни кътчета. За хората, които са останали в София и не са на почивка – да заповядат, ще пътешестваме заедно на кино!“.

Григоров представи селекцията на филмите в инициативата, като “обхващаща целия свят“:

“Стартираме днес с “Огнена земя: земя на патагонците“, един филм за Патагония. Преди прожекцията на филма аз и Ангел ще направим кратка презентация на нашето пътуване из Южна Америка….“.

Повече за филмите в програмата можете да чуете от интервюто на Валерия Николова със Здравко Григоров в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна