Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Читалище.то приема кандидатури за партньорски събития

Снимка: pixabay


Културно-просветното сдружение “Читалище.то.“ обяви, че приема кандидатури на организации с нестопанска цел и физически лица за партньорски събития в периода от октомври тази година до март 2020 година 

Милена Златарова от екипа му обяви пред БНР, че очакванията са за събития с вход свободен и образователна и информационна насоченост.

"Решихме предварително да потърсим организации и интересни хора, с които можем да изготвим дългосрочни проекти за тази година и следващата. На първо място, предоставяме абсолютно безвъзмездно нашето пространство в центъра на София и всякаква подкрепа – технологична и разпространяване на информацията в социалните мрежи, в нашия бюлетин… Очакваме предложения от организации с нестопанска цел и интересни личности в областите, които са наш приоритет – литературата, изкуството, науката, интересни теми в областта на историята, приложните изкуства, занимания за деца, медийна и дигитална грамотност, предприемачество...

Нашите изисквания са събитията да са с отворен вход, да са интересни за максимално широка публика, а също така организациите, които кандидатстват, да споделят нашите ценности, които сме заложили в устава. Няма да разглеждаме предложения, които са свързани с така наречените „алтернативни научни факти“, тоест, които не са доказани или откровено не са верни и теми в областта на алтернативната медицина. За нас е изключително важно да поднасяме само и единствено качествена информация".

Вече са получени и първите предложения - от организации, свързани с екологията и здравословния начин на живот, както и свързани със занимания с деца:

Крайният срок е 31 август. Предложенията се приемат на имейл адреса на организацията и ще бъдат разгледани през септември.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени