Eмисия новини
от 09.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Студенти и преподаватели от Варненския свободен университет гостуваха на ансамбъла ни в „Спорт палас“

Студенти и преподаватели от специалност „Хореография“ на Варненския свободен университет бяха гости и присъстваха на тренировките на ансамбъла ни по художествена гимнастика.

Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска са на подготовка в Националната спортна база „Спорт палас“ за световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе през септември в столицата на Азербаджан – Баку.

Студентите гостуваха на ансамбъла по покана на Елица Луканова – хореограф и балетен педагог на националния отбор по художествена гимнастика, която отговаря за класическата подготовка на „златните момичета“.

Снимка

Бъдещите хореографи научиха от нея как се изработват съчетанията, колко време отнема подготовката им, а също и специфични моменти от тренировъчния процес.

„Благодаря на студентите и преподавателите от Варненския свободен университет, които ни гостуваха на тренировката. Хубаво, когато в тренировъчния процес има публика, която разбира, оценява и подкрепя момичетата“, сподели Елица Луканова.

От своя страна доц. д-р Мария Кърджиева – преподавател в специалност „Хореография“ и хореограф на Академичния танцов театър на ВСУ, запозна гимнастичките със специалностите „Хореография“ и „Мениджмънт на спорта“ и ги покани да посетят висшето училище.

Снимка


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от