Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Соколов: Делят ни три гейма от Токио

Снимка: FIVB

Волейболният национал Цветан Соколов призна, че е доволен от победата над Пуерто Рико в олимпийската квалификация и той и съотборниците му са готови за "финала" с Бразилия. Победителят от мача тази вечер във Варна от 20,30 часа ще се класира за Олимпийските игри в Токи. 

"Бих казал, че играхме много по-добре, отколкото в петък. Тогава бяхме много по-напрегнати, по-сковани във всички елементи, но сега играхме просто по-освободено и нещата ни се получаваха, което се видя на игрището. Неделя е съвсем различен ден, съвсем различен мач, който наистина означава много за двата отбора - който победи, отива на Олимпиада. Излизаме да се раздадем, да се опитаме да вземе своето на собствена земя. Три гейма ни делят от Токио, но първо тези три гейма трябва да си ги извоюваме, за да отидем в Токио. В момента нека да мислим как да си починем, да се възстановим за мача, да подготвим най-добре тактически мача с Бразилия и да излезем, да се раздадем и да се забавляваме. Абсолютно сигурен съм, че няма да са три гейма, да се надяваме, че накрая ние ще вземе три гейма, а колко гейма ще са - не ме интересува, дори да са пет, но ние да вземем три. Бразилия може да се бие със сервис и блок, както всеки един отбор в света в момента. Ако биеш хубав сервис, подреждаш си добре блока и нещата са много по-лесни", каза Цветан Соколов.

Теодор Салпаров добави: "Държахме по-голяма концентрация във всички геймове, не допускахме такива сривове като срещу Египет. Започнахме с малко по друг състав и Розалин Пенчев и Мартин Атанасов показаха много добра класа, много добро ниво, което може само да ни радва. Ние имаме много хора, които могат да бъдат равностойни, няма първи, втори състав и това е много положително. В мача с Бразилия, който решава олимпийската квота, всеки един ще бъде жизненоважен да помогне. Нивото на Бразилия, сами знаете, не е нито на Пуерто Рико, нито на Египет и затова съм радостен, че днес изиграхме един много добър мач без много спадове в играта. Вчера си говорихме, че днес ако изиграем един добър мач преди срещата с Бразилия, ще имаме друга увереност и се радвам, че се получи и всички момчета, които ще вземат участие, вярвам, че са готови на 100 процента да покажат потенциала си, защото в такива мачове, в които задължително трябва да спечелиш, в годините малко ни изиграва лоша шега напрежението. Но аз смятам, че отборът е готов да покаже най-добрата си игра и дай Боже за победим. Бразилия трудно можем да я победим с 3:0, няма какво да се залъгваме. Разковничето, според мен, моят опит в годините, когато сме били Бразилия, е да посрещаме добре, да имаме хубав сайд-аут и да натискаме със сервиза"

Мартин Атанасов също коментира представянето на тима ни. "Доста важна победа за самочувствието за мача  срещу Бразилия. Смея да кажа, че спечелихме доста категорична победа и успяхме да зарадваме всички. Винаги има напрежение, но с всяка една точка успявам да вляза в играта и да играя по-хубаво и по-хубаво, и се радвам, че треньорът разчита на мен в такива мачове. За мача с Бразилия е важно да има един колектив, всичките играчи могат да помогнат с нещо, ние сме 14 души, които могат да помогнат с нещо, така че няма титуляри и резерви за мен. Надявам се да се напълни залата, това наистина много ще ни помогне и се надявам сервисът да тръгне не само на мен, но и на всички, защото това ще е един от най-важните елементи за успех срещу Бразилия", каза Атанасов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!