Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има ли конкурс за избор на управител на Белоградчишката болница

Снимка: Иванка Петрова

Болницата в Белоградчик има проблеми не от вчера. Липса на кворум провали извънредното заседание на Общинския съвет на града в петък, където бъдещето на лечебното заведение отново трябваше да се постави на масата. Има ли светлина в тунела и защо решението и за тази болница остава неясно. 

В дневния ред на сесията бе предвидено разглеждането на една единствена точка – приемане на решение относно обявяване на конкурс за избор на управител на МБАЛ „Проф. д-р Георги Златарски”. След заседанието вносителят на предложението Емил Цанков каза:

„Ние сме възмутени, като съветници, от това, че мнозинството от Общинския съвет не присъства на обявеното заседание. Като единствена точка от дневния ред е разглеждането на въпроса за обявяване на конкурс за избор на управите на общинската болница, която е със 100% общинско участие. Непровеждането на този конкурс вече пет години подлага под съмнение и сериозна опасност бъдещето на здравното заведение”. 

От своя страна кметът Борис Николов коментира:

„Трябва да кажа, че днешният опит на група съветници за свикване на това заседание на Общинския съвет има само една единствена цел – това е пиар преди предстоящите избори”. 

На въпрос каква е разликата между обявен и проведен конкурс, кметът поясни, че в годините над четири пъти е обявяван конкурс, но не се е провеждал, защото не е имало кандидати.

Репортажа на Иванка Петрова от Радио Видин можете да чуете от звуковия файл..

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна