Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Германският в. "Мителбайерише" коментира напрежението в италианското правителство, което е на прага да рухнe. Според изданието най-силният в момента десен популист в Европа - италианският вътрешен министър Матео Салвини - е предизвикателство за Европейския съюз.
   
Лидерът на крайнодясната партия "Лига" печели точки у дома, като не позволява на кораби с мигранти да акостират в Италия. Той отчасти реагира на лишената от солидарност политика на ЕС, но действа така и по други причини, отбелязва вестникът.
 
ВМРО-ДПМНЕ обвини правителството на премиера Зоран Заев  в прикриване на информация за разпространяването на антракс в Македония, пише електронното издание на близкия до опозицията в страната скопски вестник „Вечер“.

От партията съобщиха, че са научили, че заразена овца от Западна Македония е била докарана във Ветеринарния факултет в Скопие преди две седмици. В тази връзка опозиционната партия отправи въпрос дали са предприети всички превантивни мерки за ваксиниране на населението и локализиране на болестта по животните, която лесно се предава на хората.

Предприети са всички необходими мерки за профилактика, успокояват от министерството на здрвеопазването . Издадена е забрана за влизане и излизане на животни от държавата.

"Роскомнадзор“ поиска с писмо до „Гугъл“ да спре да използва ЮТюб за реклама на незаконни масови събития, пише руският вестник “Российская газета“. Според изданието става дума за разпространяване на информация за прояви, насочени към нарушаване законите за изборите с федерално и регионално значение. В случай, че „Гугъл“ не предприеме съответните действия, Руската федерация ще счита това за намеса в суверенните дела на държавата, както и за враждебно влияние и възпрепятстване на провеждането на демократични избори в Русия, оставяйки си правото на адекватна реакция, се подчертава в писмото.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени