Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анди Руис и Антъни Джошуа ще се бият в Саудитска Арабия

Джошуа и Руис ще се бият отново на 7 декември.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Боксовият промоутър Еди Хърн потвърди, че световният шампион в тежка категория Анди Руис - младши и Антъни Джошуа са подписали договора за реванш между двамата, който да се проведе на 7 декември в Саудитска Арабия. След като двубоят бе потвърден от агенцията на Хърн в събота, в медийното пространство се появиха информации, че Руис не е доволен от условията в контракта и отказва да го подпише, но на пресконференция днес Хърн отрече това.

"Мога да потвърдя, че и двамата боксьори са подписали договора за реванша. Ще има пресконференции в Саудитска Арабия, Лондон и Ню Йорк с участието на двамата. В скоро време ще има повече детайли. По отношение на другите мачове за вечерта, може да очаквате най-доброто от нас. Толкова много боксьори искат да бъдат част от това емблематично събитие. Към феновете на бокса - това ще бъде вечер, която никога няма да забравите", коментира Хърн пред медиите днес.

Той коментира и спорното решение реваншът между Джошуа и Руис да се проведе в Саудитска Арабия, а не в САЩ, Мексико или Великобритания.

 "Имаше много приказки за това къде може да се проведе този мач, обсъждахме Великобритания, САЩ и други предложения. Искахме да отидем на място, което вярва в бокса и има визия за бъдещето на този спорт. Извън Кардиф и САЩ има и друг свят, който ние искаме да популяризираме бокса", обясни Хърн.

Мачът ще се проведе в Дирия в специално построен за събитието стадион с капацитет 15 хиляди души. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна