Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аякс продължава за Шампионската лига, бившите победители Порто и Селтик отпаднаха

Халфът на Аякс Ван де Беек се опитва да преодолее вратаря на ПАОК Паскалаки.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аякс отстрани трудно ПАОК след победа с 3:2 у дома и се класира за плейофния кръг на Шампионската лига, където ще срещне кипърския АПОЕЛ. 

Холандецът Диего Бисесвар вкара първия и последния гол в мача за тима от Солун, а между тези две попадения за домакините вкараха Николас Талиафико и Душан Тадич от две дузпи (от общо три отсъдени). Така полуфиналистите от миналия сезон продължиха напред с общ резултат 5:4.

Краснодар победи изненадващо двукратният победител в турнира Порто с 3:2 като гост и отстрани португалците с общ резултат 3:3. Тони Вилхена се разписа още в третата минута за руснаците, а Магомед Сюлейманов вкара още два гола само до 34-ата минута, докато за Порто точни бяха Зе Луиш в 57-ата минута и Луиш Диас в 77-ата.

Брюж стигна до равенство 3:3 като гост на Динамо (Киев) и отстрани украинците с общ резултат 4:3. Динамо поведе в третата минута на добавеното време с автогол на Брендън Мехеле, но Лоис Опенда поправи грешката на съотборника си с попадение в петата минута и белгийският отбор продължи напред.

Цървена звезда отстрани с дузпи Копенхаген, след като двата мача завършиха с равенства 1:1. Сърбите спечелиха със 7:6 в наказателните удари, като гол вкара и бившият вратар на Лудогорец Милан Борян.

ЧФР Клуж пък победи с 4:3 победителя в турнира от 1967 г. Селтик и изхвърли шотландците от турнира с общ резултат 5:4. "Детелините" водеха до 80-та минута с 3:2, но Билел Омрани вкара победния гол за румънците, а Мариус Чукудян оформи крайния резултат в добавеното време.

ЛАСК (Линц) отстрани Базел след 3:1 в Австрия и общ резултат 5:2. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна