Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Тотев: Взети са всички необходими мерки, не е нещо опасно

Замърсената вода е една от причините за мъртвата риба в езеро "Загорка"

Сигнал за не малко на брой умрели риби във водите на езеро „Загорка“ подадоха слушатели на Радио Стара Загора. В различни групи в социалните медии хората алармират с констатация и снимков материал за проблема.

Наш екип беше на място и установи, че към днешна дата има единици умрели риби, останали във водата. Затова пък редовни посетители и риболовци бяха категорични, че от близо седмица се забелязват такива случаи и едва в последните дни са намалели.

Две са причините за измрялата риба, каза за Радио Стара Загора Валентин Тотев, председател на Спортен клуб по риболов-Стара Загора, един от стопаните на езерото.

По думите му, повечето от умрелите риби  са каракуди, част от последното зарибяване, които не са успели да си създадат имунитет. От друга страна обаче водата е силно замърсена и от дъждовете, и от боклуците, които прииждат по реката от село Змейово.

Тотев увери, че няма нищо опасно и от няколко дни са взети всички необходими мерки, в това число и обработка с медикаменти за дезинфекция и почистване.По думите му в езеро “Загорка“  има около 15 тона риба.

Клубът по спортен риболов заедно с Клуба по корабомоделизъм го стопанисват с решение на Общинския съвет на Стара Загора от 2012г. за срок от 10 години.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Най-четени