Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежка енергия и вдъхновение с фестивала „Life“

Лара Пилчър, Девора Крумова, Ива Дойчинова и Давид Крумов
Снимка: Таня Любенова

За четвърта поредна година фестивалът „Life“ събира в „Дворецът на щастливите хора“, и не само там, около 70 млади хора от България и около 20 души дошли от цял свят, за да ги насърчават в различни видове изкуства и да ги мотивират да променят живота към по-добро.
В студиото на „Нашият ден“ гостуват организаторите на „Life“ Девора и Давид Крумови, а също Лара Пилчър, един от менторите, която идва от Австралия.

Още в началото на разговора Давид Крумов щедро разширява периметъра на младостта до четирийсетгодишните.

„Влюбих се в работата на Давид и Девора и това те правят - споделя Лара Пилчър, която за втори път гостува на фестивала. – За мен е чест да работя с екип от цял свят. Наслаждаваме се и обичам младите хора тук.

Тази година имаме музикален театър, аз съм магистър, работя в Лондон, в Австралия. Миналата година обучавах само по актьорско майсторство. Тази година се включвам там, където имат нужда от мен. В програмата имаме вдъхновяващи сесии, вечерни концерти, така че за целия екип е много сериозна и трудна работа, но и наистина променяща живота.“

Идеята на фестивала е да запознае младите хора с различните видове изкуства, не само като публика, а и като участници. Менторите ги насърчават да отключат творческата си енергия, без значение дали планират да се занимават с изкуства професионално.

Чуйте разговора, от който ще научите къде се намира „Дворецът на щастливите хора“ и какви събития предстоят в програмата му.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна