Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще посети Струмица

Снимка: БТА

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на посещение в град Струмица в Северна Македония. Очаква се заедно с колегата й Никола Димитров да присъстват на концерт, а преди това Захариева ще открие многофункционален социален център, финансиран от нашата страна.

270 хиляди лева е българското финансиране за социалния център, който Екатерина Захариева ще открие заедно с кмета на Струмица Коста Яневски. В него ще се обслужват уязвими групи лица и ще се работи за интеграцията им и социалното им приобщаване. Проектът е финансиран по програма „Официална помощ за развитие“  за Северна Македония.

Тази година на територията на югозападната ни съседка са реализирани общо 11 проекта по тази програма. С български пари беше изграден Център за деца с аутизъм в Охрид, такъв център вече има и в Скопие, отново с българска помощ. Останалите проекти по програмата са насочени към сътрудничество между медиите у нас и в Северна Македония, културен обмен и изграждане на мостове и спортни съоръжения.

Вечерта Захариева ще присъства на концерт в Струмица с български и македонски изпълнители, сред които Графа, Михаела Филева, Сладкаристика. Концертът е част от турнето “One Love Tour”, което се провежда за трета поредна година и по традиция се открива от външните министри на България и Северна Македония.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна