Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Снимка: Ани Петрова, БНР

В разгара на летните отпуски “24 часа“ пита в заглавната си статия: "На море? Дим в посока към Гърция. Два метра вълни до Созопол" и пояснява - "Магистрала Струма затворена за неопределено време заради пожар, опасни дънни ями по южното Черноморие". Според изданието най-опасните плажове са в Поморие, Ахтопол, Созопол, Слънчев бряг, Иракли, Обзор и Синеморец.

“24 часа“ цитира варненски спасители, участвали в издирването на 14-годишно момиче, които настояват да се създаде плажна полиция, за да бъдат глобявани хората, които влизат в морето при червен флаг.

Темата за пожара на магистрала “Струма“ е водеща за вестниците "Труд" и "Сега". "Незаконно сметище, съществувало пред очите на всички години наред се запали и повреди мост от международното трасе" , пише "Сега" и пояснява, че големият пожар край Дупница е разкрил смайваща безотговорност.

Почти всички издания отбелязват изпращането на бившия шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев на консулски пост във Валенсия. "Наградиха Пламен Георгиев - става консул" е заглавието във вестник “Дума“. Бившият антикорупционен шеф смени 3 поста за 10 дни, кариерата му влезе в шеметна въртележка, пише "Сега" и припомня, че преди дни Висшият съдебен съвет прекъсна ваканцията си извънредно, за да го върне на работа в спецпрокуратурата.

Мерките на полицията за намаляване на катастрофите е друга тема в печата днес. КАТ купува нови 80 камери за снимане от храстите, отбелязва "Труд". Според "24 часа" скоро ще заработят 2 системи за измерване на средна скорост на пътя Бяла-Русе и в района на село Микре.

Богородица събира днес близо половин милион вярващи пред чудотворните икони на Божията майка в големите храмове в страната, пише "Монитор" на първата си страница и уточнява, че само в три манастира са изложени оригинали на иконите - в Троянската, Рилската и Бачковската обител. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна