Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът на сметището в Свищов вече е локализиран

| обновено на 15.08.19 в 21:28
3
Сметището на град Свищов
Снимка: БГНЕС

Локализиран е пожарът, който гори повече от денонощие върху 50 декара от старото сметище на Свищов. 
Сметището продължава да гори в дълбочина. В гасенето днес се включиха над 100 пожарникари, доброволци и земеделска техника

Пожарът на сметището, върху което са депонирани близо 360 000 куб. м. отпадъци е под контрол, посочи председателят на Общинския съвет в Свищов доктор Кристиян Кирилов, който се включи в гасенето като доброволец

"Локализиран е от всички страни! Няма индикация да влиза в гората".

Горящо сметище е на 50 м от вилната зона на Свищов и на десетина километра от града и няколко села. Усеща се остра миризма на изгоряло. Няма замърсяване на въздуха, увери заместник-директорът на регионалната екологична Инспекция Гинка Савчева:

„Няма превишение на измерваните показатели, които са серни окиси, азотни окиси, озон, серовъглерод и сероводород. Дори измерените стойности са много под нормите. Няма притеснение по отношение качеството на въздуха в град Свищов към настоящия момент“.

Няма опасност за хората заяви и директорът на областната противопожарна служба Красимир Кръстев. Той поясни, че причината за пожара, на този етап, остава неизяснена.

Три противопожарни екипа остават на дежурство през нощта на сметището край Свищов.

Интервюто на Таня Милушева с Генчо Генчев в предаването ''Преди всички'' по програма "Хоризонт" можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна