Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) също приключи участието си в турнира Лига Европа

Локомотив отстъпи минимално и в Страсбург.
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)

Локомотив (Пловдив) приключи участието си в турнира Лига Европа след загуба на реванша от Страсбург с 0:1. Пловдивчани отпадат с общ резултат 0:2.

Кевин Зои реши мача още в 8-а минута, когато вкара гол за Страсбург и направи непосилна задачата пред Локомотив да навакса пасива от първия мач, когато също загуби с 0:1. Зои се разписа след асистенция на Димитри Линар.

Зои бе близо до втори гол за домакините в 36-а минута, но стреля в аут.

Най-добрата ситуация за Локомотив се откри в 62-а минута пред Стивън Езе, който бе оставен непокрит в наказателното поле, но ударът му с глава премина покрай вратата. 

До края домакините доиграха без напрежение мача и с лекота се класираха за следващия кръг.

Локомотив стигна до попадение в последната минута, когато Ален Ожболт прати топката в мрежата след пас на Георги Илиев, но голът бе отменен заради засада.

Мнение на старши треньора на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович: "Нямахме късмет във важните моменти. Бяхме равностойни на съперника, ако не и по-добри. Тактически ги неутрализирахме, имахме и положение на Езе, което ако беше влязло, можеше да обърнем развоя на мача. Представихме българския футбол по най-добър начин. Езе влезе от самолета директно на терена и направи страхотен мач. Нашето желание е той да остане при нас."


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!