Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха предполагаемия убиец на 7-годишното момиче от с. Сотиря

21-годишен мъж с присъда за блудство е основният заподозрян за убийството на седемгодишно дете в сливенското село

| обновено на 16.08.19 в 17:44
5
Снимка: Стоян Радев

21-годишният мъж, заподозрян за убийството на 7-годишно момиченце от сливенското село Сотиря, беше заловен след няколкочасово издирване от сили на полицията, жандармерията и доброволци. 

Мартин Трифонов е заловен в покрайнините на селото. Полицията е влязла в следите му следобед, позовавайки се на сигнали, съобщи главният комисар на МВР Ивайло Иванов. За момент местен го задържал, вързал го е, но Трифонов се е освободил. След получената информация полицията започва да го преследва около два часа. Заподозреният е прострелян в крака от полицията, но тепърва ще се изяснява как точно е наранен. Има информация, че негови близки са знаели за деянието му, но са си замълчали. Тази информация ще се проверява тепърва. Трифонов е още в болницата без опасност за живота. 

Окръжният прокурор Пламен Стефанов каза, че се очаква в понеделник да му бъде повдигната мярка за неотклонение за 72 часа задържане под стража. Ще се прави и ДНК експертиза. Към момента не са ясни мотивите за извършването на престъплението. Пламен Стефанов коментира още, че на задържания ще му бъдат повдигнати три обвинения – за убийство на малолетно лице, извършена с особена жестокост и особено мъчителен за жертвата начин, блудство и изнасилване.

В акцията участваха полиция, жандармерия, планински спасители и пожарникари, на които главният комисар благодари за усилията. 

Полицейското присъствие в село Сотиря, в чиито покрайнини детето беше открито с множество травми по тялото, остава засилено. Момичето е прието е в Спешна помощ около 14.00 часа в четвъртък, но в следствие на раните си е починало.

Към момента Мартин Трифонов е единственият заподозрян за убийството, заяви по-рано главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Той е криминално проявен, лежал е за блудство в затвора: “Саможив човек, асоциален тип. Семейството му е в много тежко материално положение. Не разполага с финансови средства. Няма работа. Не е завършил образованието си. Такъв тип човек е“.

Всички налични сили на полицията бяха включени в издирването на Мартин Трифонов, използван беше и хеликоптер с термокамера. 

Според по-ранна информация заподозреният е пиел пред магазина в селото, детето е отишло да си купи сладолед. Вероятно младежът е проследил жертвата си. Според полицията Трифонов е извършител на множество кражби във вилната зона в района.

По думите на Димчо Георгиев, кмет на Сотиря, Мартин е "затворен и некомуникиращ с хората човек".

Момиченцето е живеело с баба си, родителите му работят зад граница. Детето е посещавало местната детска градина, която през август е в летен отпуск.

Интервю с Димчо Георгиев можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени