Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски музикални вечери - новото изискано удоволствие край морето

"Бургаски музикални вечери" започват на 15 август и ще продължат до 19 август. Артистичният директор на новия фестивал - пианистът с международна кариера Иван Дончев, който е родом от Бургас, обещава в града да пристигнат знаменитости от световната сцена, които да привлекат вниманието на бургазлии и туристите по Черноморието. Зад него в това начинание застава Община Бургас, а събития ще има в Експо център "Флора" и в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас. Входът за публиката е свободен.


Програмата на първите "Бургаски музикални вечери" ще бъде разнообразна: майсторски клас по пиано и солов рецитал ще изнесе проф. Юрий Богданов от Москва; среща с публиката ще има самият Иван Дончев в предвидения на 18 август "Ден на срещи с пианото", а концерти ще имат още китайско-немското клавирно дуо Шин Ян и Флориан Колтун и френската цигуларка Анабел Бертоме-Рейнолдс.

Интересни детайли за новия фестивал за класическа музика в Бургас разказа в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" артистичният директор Иван Дончев. Чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени