Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаела Филева планира дует със “Слаткаристика” и “Next time”

След "One Love Tour" певицата се отправя на първо самостоятелно турне

В "Радиокафе" се отправяме към нашата съседка Северна Македония, където отзвучава интересът към снощния концерт от турнето One Love Tour - трансгранична идея, която представя музиката и традициите на двете страни, с участието на най-популярните изпълнители.

През 2019 г. фестивалът отново е със свободен вход. Програмата е 12-часова и включва различни стилове музика с най-популярните изпълнители от двете държави, фолклор, детски театър и целодневни активности. Организаторите са продуцентите от "Междинна станция".

Част от изпълнителите в  One Love Tour са Владимир Ампов - Графа, “Next time”, Михаела Филева, Орлин Горанов, Димитър Господинов - участник от реалити предаването “Фермата” и Ирена Тодорова - изпълнителен директор на регионален център София - ЮНЕСКО.

Аз имам удоволствието за първа година да бъда част от One Love Tour. Много силно вярвам в идеята на турнето - че музиката не бива по никакъв начин да бъде подчинена на географските граници. Северна Македония е най-близката държава до бит, култура, език и е логично българският пазар да бъде свободно и широко отворен за македонските артисти.Голяма част от македонската аудитория слуша част от българската музика, която се издава при нас. Една от групите, които са част от турнето - “Next time”, те са много близки и като възраст до мен и със “Слаткаристика” си намигваме отдалече, че би било готино да направим нещо заедно. Говорим си за общи колаборации
, обясни Михаела Филева.

В България певицата подготвя и първото си голямо национално турне, което ще бъде след големия концерт на 18 април в Зала 1 на НДК. Първата дата от турнето е на 19 септември в Пловдив и ще има концерти във Варна, Благоевград и в родния град на Михаела - Велико Търново.  
Чуйте подробностите в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна