Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен фестивален сезон за българското кино

Филмът "В кръг" на Стефан Командарев е включен в конкурсната програма на фестивала в Сараево, който започва на 16 август

БНР Новини

Българското фестивално кино е тема на разговора в "Нашия ден" със Светлана Дамянова. На 16 август започва кинофестивалът в Сараево, където сред заглавията, включени в основната програма на кинофестивала, е филмът "В кръг" на режисьора Стефан Командарев.
Филмът ще излезе по кината у нас на 8 ноември и българската публика ще има възможност да го види. Датата не е случайна,тъй като действието на филма се развива в нощта на 9-ти срещу 10-ни ноември, 2019 г.

"В кръг" е своеобразно продължение на "Посоки", който постигна значителен успех. Един от най-големите филмови разпространители в света „Бета Синема“, закупи правата за „В кръг“ „на зелено“, още преди да бъде заснет. За това решение най-вероятно везните е наклонил успехът на първата лента от трилогията - „Посоки“. Филмът пожъна истински успех по фестивалите в цял свят, а публиката в България го прие възторжено.
В телефонен разговор Стефан Командарев изтъква, че фестивалните участия безспорно са важни за съдбата на един филм, но все пак най-важна остава същинската среща с кинопубликата, която предстои.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!