Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи номер едно за Били Айлиш в американския поп радио чарт

Обзор на радиокласациите на Америка и Великобритания за изминалата седмица

След алтернативните среди Били Айлиш покори и мейнстрийма в Щатите. Талантливият млад талант от Лос Анджелис с интригуващо и необичайно звучене се настани на върха в поп радио чарта на Америка с bad guy.

Парчето от дебютния й албум When We All Fall Asleep, Where Do We Go? измести дуета I Don’t Care на титаните Ед Шийрън и Джъстин Бийбър от първото място с 19 009 излъчвания и аудитория от 91.1 милиона според МидияБейз 24/7. bad guy e първият номер едно за Айлиш в това изброяване.Снимка

I Don’t Care пада до втората позиция след три седмици на върха и трети след скок от една позиция е Шон Мендес с If I Can’t Have You.

Мендес е и в топ 3 на Великобритания с дуета си с Камила Кабейо Señorita, който е хитът – шампион необезпокояван вече четвърта седмица. Според Рейдиомонитър Señorita е бил пуснат 8 165 пъти и отбелязал 95.12 милиона импресии на Острова.

Номер две за лятното Higher Love на Кайго и Уитни Хюстън и на трето място е How Do You Sleep? на Сам Смит. Можете ли да се сетите и за други песни, чиито заглавия са под формата на въпрос? Пишете ни във Фейсбук.

Освежаването на плейлиста ви тази седмица не може да премине без прибавяне на музика на Ейч - изгряващ британски артист, който си осигури място престижния Брит Лист на Би Би Си Радио 1. Той е 19-годишен и е от Манчестър. Името му по документи е Харисън Армстронг. Наскоро се похвали с топ 10 в чарта за продажби на  Острова, благодарение на Taste (Make It Shake).

В края на годината Ейч ще е на турне във Великобритания. Всички билите за първоначално обявените дати са били изкупени за седем минути.

За актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания, слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна