Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Джонсън ще се срещне с Макрон и Меркел през следващата седмица

Британският премиер Борис Джонсън ще пътува през следващата седмица до Париж и Берлин, за да се срещне с френския президент Еманюел Макрон и с германския канцлер Ангела Меркел, съобщи в петък новинарското интернет изданието BuzzFeed News.

Според дипломатически източници, цитирани от BuzzFeed News,  Макрон и Меркел се надяват новият премиер на Великобритания да представи на тези срещи планове за избягване на Брекзит без сделка.

Агенция Ройтерс също съобщи в петък, че има план за скорошна среща между германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Борис Джонсън и че кабинетът на германския канцлер Меркел все още подкрепя Брекзит със сделка и смята, че излизане без споразумение няма да бъде в интерес на никого.

По-рано тази седмица Джонсън заяви, че има "ужасно сътрудничество" между Европейския съюз и тези политици във Великобритания, които искат да блокират Брекзит на 31-ви октомври. Компромис с Брюксел е необходим, за да се избегне нерегламентирано оттегляне на Обединеното кралство от блока, но ЕС "изобщо не прави компромиси", подчерта тогава Джонсън.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени