Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сериозни промени в управляващата коалиция през септември, прогнозира Валери Симеонов

Снимка: архив / Снимка: БГНЕС

Сериозни промени ще настъпят в управляващата коалиция през месец септември. Това прогнозира лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който присъства на възпоменателната церемония в историческата местност Петрова нива.

По думите му предстои и възраждането на патриотичните сили чрез нова коалиция „Обединени патриоти“. Това ще стане след предстоящия коалиционен съвет с ВМРО ,подчерта Валери Симеонов.

Още на политическия съвет през септември ще поставим тежки въпроси пред премиера Борисов, заяви Симеонов:

"Държавата не върви на добре, в една тежка криза се намираме в момента - икономическо-политическа, защото България в последните месеци получава много тежки удари, основно икономически, това са тежкото състояние на българската енергетика, случаите с изключително високата цена на тока в резултат на борсовите спекулации. Продължава финансирането на ТЕЦ "Варна" на Ахмед Доган с държавни пари. Няма да ви говоря за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканска чума. Честито, два милиарда сме назад и ще става още по-зле. Третият удар върху икономиката на България – туризмът. Плажовете на България са една оглозгана от мутрите кочан варена царевица. Това е!".

Според Симеонов политическа криза има защото:

"Защото ДПС за съжаление възвръща позициите, които беше загубила точно по времето на Цветанов. Интересно ми е какъв  ще е резултатът от местните избори сега в тези смесени райони, където беше пробил Цветанов със създадена организация на ГЕРБ".

Трябва да се спре захранването на определени лобита, близки до властта, каза още Симеонов. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени