Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси тренира на пълни обороти

Лионел Меси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аржентинската звезда Лионел Меси поднови нормални тренировки с Барселона. Той получи травма на прасеца преди малко повече от две седмици, вече се готви наравно със съотборниците си. Меси пропусна първия кръг от сезона в испансккото първонство по футбол миналия уикенд, в който Барселона загуби с 0:1 гостуването си на Атлетик (Билбао), но по всяка вероятност ще бъде на разположение за предстоящото домакинството на Бетис в неделя.

Старши треньорът Ернесто Валверде има кадрови проблеми в атака, като освен Меси, с травми са Луис Суарес и Усман Дембеле. Поради тази причина Валверде включи петима млади играчи от школата и от втория отбор във второто занимание на отбора снощи.

Същевременно ръководството на Барселона е предложило на италианския първенец Ювентус сделка за директна размяна на полузащитниците Иван Ракитич и Емре Джан, съобщава „Тутоспорт“. Шансовете на хърватския национал Ракитич за изява в тима на каталунците през настоящата кампания изглеждат лимитирани с оглед привличането на холандеца Френки Де Йонг и от „Камп Ноу“ се опитват да намерят подходящ вариант за раздяла с играча, въпреки желанието му да остане. В същото време Джан също изглежда няма бъдеще в Ювентус, след като торинци взеха на неговия пост през това лято Аарън Рамзи и Адриен Рабио.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна