Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи се отличиха за Арарат и Слован в Лига Европа

Ромен Саис бележи гол за Улвърхемптън при гостуването на Торино.
Снимка: БТА

Защитникът Георги Пашов игра 90 минути и подаде за първия гол при победата на Арарат с 2:1 у дома срещу Дюделанж в първа среща от плейофния кръг в Лига Европа. 

Българският национал игра силно и асистира за попадението на Маилсон Лима в 22-ата минута на двубоя. В 67-ата минута Марио Покар изравни за гостите от Люксембург, но Иля Антонов осигури успеха за Арарат с точния си удар в последните секунди.

Слован (Братислава) се наложи с 1:0 в домакинството си на ПАОК. Българинът Васил Божиков изведе словашкия шампион с капитанската лента. Родният национал изигра пълни 90 минути и се отличи с решителни намеси. ПАОК пропусна отличен шанс още в 7-ата минута, след като изстрел на Лео Жаба срещна гредата. В допълнителното време на мача вратаря на гърците Александрос Пасхалакис не успя да улови една дълга топка в наказателното поле и позволи на Миенти Абена да отнеме, а той без забавяне стреля в мрежата.

Еспаньол победи с 3:1 Зоря (Луганск), който преди седмица отстрани ЦСКА от турнира. Украйнците поведоха в каталунската столица чрез Владислав Кочергин в 38-ата минута. През втората част Еспаньол наложи тотална доминация и обърна резултата чрез Факундо Ферейра (58), Хави Липес (79) и Матиас Варгас (81), а при 1:1 Естебан Гранеро пропусна дузпа.

Торино и Уулвърхамптън направиха зрелищно 2:3 в Италия. Англичаните взеха преднина непосредствено преди почивката след автогол на Глеисон. Диого Жота удвои в 59-ата минута, но Лоренцо Де Силвестри две минути по-късно върна едно попадение. Раул Хименес в 72-ата минута възстанови преднината от два гола на англичаните. Минута пред края Андреа Белоти реализира дузпа, с която даде надежди на Торино за реванша.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени