Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов и министър Кралев инспектираха стадиона в Кърджали

Бойко Борисов и Красен Кралев в Кърджали
Снимка: БГНЕС

"Държавата от години се е ангажирала да подпомага всички отбори, които влизат във висшия ешелон на футбола в България, с изграждане на терени и осветление. Със стадиона в Кърджали ще реализираме нашите обещания по същия начин", това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред медии по време на посещението си в Кърджали заедно с премиера Бойко Борисов. 

Те се срещнаха с ръководството на ПФК Арда, както и с проектантите, изготвили проекта за допълнително модернизиране на стадиона (осигуряването на осветление, изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура).

Модернизирането се налага, за да може футболният клуб да провежда домакинските си мачове на спортното съоръжение в града. В момента те се играят на стадион "Локомотив" в Пловдив.
Кралев посочи, че ММС има готовност да съдейства за реализирането на проекта на Арда, като по думите му клубът е кандидатствал с изключително детайлен план за строителни дейности по прилежащата инфраструктура на стадиона.

"След срещата, която проведохме с премиера Борисов и ръководството на клуба, ще довършим разговорите по проекта, за да може по най-бързия начин средствата да се осигурят и да се проведе обществената поръчка. Най-реалистично е "Арда" да провежда домакинските срещи на собствения си стадион напролет, във втория полусезон", заяви спортният министър.

Той допълни, че в момента осветлението на "Арена Арда" е приоритетно, тъй като ситуацията е по-сложна отколкото на другите стадиони.

"Първо трябва да се справим с тази задача и след това ще мислим за следващи евентуални инвестиции. Най-важното е да се постави осветлението, за да могат футболистите да играят пред собствена публика. Знаете, че това е дебютен сезон за Арда в елитната група и всички фенове на отбора очакват да видят любимците си на този стадион", каза още Кралев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!