Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуснаха срещу парична гаранция шофьора, блъснал моторист пред мола във вторник (ОБНОВЕНА)

| обновено на 24.08.19 в 15:28
3
Снимка: Свобода Атанасова

Прокурорът Богомила Колева поиска днес постоянен арест за шофьора от Кувейт, който отне предимство и блъсна  моторист до  мола в бургаския комплекс "Славейков".. Районният съд му определи по-лека мярка  парична гаранция в размер на 6 хиляди лева. 

Инцидентът е от вторник 20 август. 18-годишен мотоциклетист от Бургас и негова приятелка пострадаха. Драгомир Димитров е със счупена дясна ръка и вече е вкъщи, а на Анастасия Николова предстои поредна трета операция в понеделник. Травмите ѝ са основно лицеви. 

За оставането в ареста на Мустафа Ал Балуши държавното обвинение първоначално настоя с мотива, че той може да се укрие, няма постоянен адрес в България. От три години идва често в страната и е инвеститор,  има собствен имот, но не живее все още в него, защото ще бъде завършен до края на годината. Докато се случи това той живее в хотелски комплекс в Каблешково. Според събраните доказателства той има резервиран полет за Кувейт в деня на неговото задържане на 21 август за 23:00 часа. което е също мотив за оставането му за постоянно в ареста.

Според защитника на обвиняемия чужд гражданин от Кувейт  адвокат Веселин Анестиев, билетът за този полет е закупен отдавна, с пристигането му в България.

"Билетът е резервиран отдавна преди няколко месеца. Банален случай, при завой в лява посока, идващият насреща мотоциклет се удря в дясната му част. Падат на земята управляващият мотоциклета и момичето зад него. Получават телесни увреждания. Веднага е сигнализирано в полицията и е пристигнал екип на "Спешна помощ".. Отведени са в УМБАЛ Бургас, където се установяват травмите. Момчето е със счупена ръка, а момичето е претърпяло интервенции за отстраняване на носни костици. не съм съгласен с експертизата на вещото лице, защото според нея мотоциклетът се е движил с 50 км/ч, а автомобила с 45км/ч, а ударът е бил с 60 км/ч. Противоречива е за мен експертизата. Ще поискаме изготвянето на нова", посочи той.

Според представителя на димпоматическата мисия на Кувейт в България  Саид Ал Ансари, Мустафа има служебен ангажимент, който не може да изпълнява, защото е в ареста. Работи в кувейтската телевизия. А при насрочването на делото по думите му ще може да присъства на заседанието в Бургас. Това е причината той да поиска от съда по-лека мярка  парична гаранция.

Междувременно стана ясно и това, че обвиняемият е претърпял хирургична интервенция на 26 юли тази година в МБАЛ "Маджуров" в Бургас. Според медицинската експертиза, хистологичните изследвания показват че е нужно ежедневно приемане на медикаменти, каквито на Мустафа Ал Балуши не са му предоставяни, докато е бил в ареста. 

Чуйте още информация в звуковия файл:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна