Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заев отново отхвърли твърденията, че е замесен в случая "Рекет"

2
Снимка: plusinfo.mk

Публикация късно снощи в проопозиционно издание в Скопие предизвика днес премиера Зоран Заев, вицепремиера и министър на отбраната Радмила Шекеринска и министъра на външните работи Никола Димитров да обявят, че завеждат дела за клевета.

Онлайн порталът "Република" публикува изтекли документи за разпит в началото на май тази година на едно от главните действащи лица в аферата "Рекет"  Орце Камчев, проведен от прокурорката Вилма Русковска.

В дописката на "Република" се посочва, че Заев, Шекеринска и Димитров били в течение на изнудването на богаташа Камчев, който е разследван по аферта "Империя" за финансови престъпления.

Заев отново отхвърли твърденията, че той или други високопоставени държавни служители са замесени в случая "Рекет", предаде агенция МИА.

Обвинения досега са повдигнати на двама души, задържана бе и Катица Янева  ръководител на Специалната прокуратура  по подозрения в злоупотреба със служебно положение и пълномощия. 

Според главния прокурор Любомир Йовески има доказателства, че Янева е получила 4800 евро за облекчаване на положението на Камчев, пише вестник "Слободен печат". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Най-четени