Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гризман започна да вкарва за Барселона

Гризман започна да вкарва за Барселона
Снимка: БТА

С два гола на Антоан Гризман отборът на Барселона победи Бетис с 5:2 и се върна на пътя на победите, въпреки отсъствието на голямата звезда на тима Лионел Меси, който лекува контузия. След като на старта в първенството на Испания по футбол тимът на Барса падна с 0:1 при гостуването на Атлетик (Билбао), сега на Ноу Камп освен Гризман се разписаха Карлес Перес, Жорди Алба и Артуро Видал. Срещата беше по-специална за всички на стадиона, тъй като Жерард Пике изигра своя мач номер 500 с фланелката на Блаугранас.

Още в 5-ата минута гостите откриха чрез френския нападател Набил Фекир. Пет минути преди края на първото полувреме Антоан Гризман изравни след пас на Серхи Роберто, а дебютният гол за френския голмайстор, който дойде през лятото от Атлетико (Мадрид), буквално вдъхнови домакините. В рамките на 27 минути през второто полувреме те нанизаха четири топки в мрежата на вратаря Дани Мартин и оформиха истински голов фестивал.

Гризман отново вкара пет минути след началото на второто полувреме с изстрел от ъгъла на наказателното поле. Перес покачи на 3:1 в 56-ата минута, а Жорди Алба в 60-ата от близо след пас на Бускетс направи 4:1. Артуро Видал заби петия гол 13 минути преди края след перфектна комбинация с едно докосване на няколко негови съотборници преди това. В 79-ата минута Лорен Морон заби за втори път топката във вратата на Тер Щеген с тупалка от 25 метра.

Атлетико (Мадрид) постигна победа с 1:0, този път като гост на Леганес. Витоло през второто полувреме вкара единственото попадение, докато двата отбора си размениха и по една греда. Саул Нигес удари страничната за Атлетико, а Джонатан Силва тресна горната от фаул. Преди това вратарят Ян Облак да спаси удар и почти сигурен гол на Хави Ерасо в 69-ата минута, точно преди Витоло да вкара в 71-ата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени