Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев без Неделев в дербито на Пловдив

Снимка: БГНЕС

Тодор Неделев на 99 процента ще пропусне дербито с Локомотив (Пловдив). Това стана ясно след като играчът е преминал ядрено-магнитен резонанс в столична клиника. Той е показал увреден менискус и възпаление на връзките.

Според предварителните прогнози, възстановяването на Тодор Неделев ще продължи най-малко три седмици. Звездата се контузи на тренировка преди мача с Витоша (Бистрица), който „жълто-черните” спечелиха с 2:1.

От клуба обявиха, че официалните резултати от ЯМР ще бъдат получени утре по обяд и едва тогава ще се решава как ще се процедира с възстановяването на футболиста. Много е възможно той да не играе и в евроквалификацията на България срещу Англия и контролата с Ирландия.

В същото време Ботев официално се раздели с нападателя Тейлон Кореа. Бразилецът не успя да се адаптира към "жълто-черния" клуб и двете страни се споразумяха да прекратят взаимоотношенията си по взаимно съгласие.

Тейлон бе привлечен в Ботев в началото на месец юли. За периода си при пловдивчани бразилецът изигра 5 мача, в които записа 4 асистенции.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!