Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домовчийски: Ботев (Враца) е по-добър отбор от миналия сезон

Нападателят на Ботев Враца (Валери) Домовчийски беше избран за футболист №1 на 7-мия кръг в елитното ни футболно първенство, след като се разписа два пъти при победата на тима си с 2:1 над Етър. Опитният стрелец разкри, че тимът от Враца е по-добър в сравнение с миналия сезон, но все още трябва да работи над играта си - най-вече в отбрана.


„Радвам се, че успяхме да вземем първа победа пред нашите фенове. Беше доста тежък мач, както спечелихме, така можехме и да загубим. Имахме шанса и мисля, че заслужено спечелихме. И миналата година започнахме доста зле – с три загуби. Тази година също не започнахме добре, но мисля, че има малко подобрение в отбора и се надявам и занапред да израстваме, да добиваме самочувствие и да вървим нагоре.

Първата ни цел е да запазим отбора в първа лига и оттам нататък да спечелим възможно най-много точки и да се класираме колкото се може по-напред. В България водещите отбори са три, а всички останали са равностойни и всеки може да победи всеки“, каза Домовчийски при награждаването си в Пресклуб „България“.

В неделя Ботев (Враца) посреща шампиона Лудогорец, а нападателят се надява на добър мач и точки.

„Ще направим всичко възможно от наша страна да вземем точки и да се възползваме от тежкия мач на Лудогорец в евротурнирите. Предполагам, че ще има някаква умора у тях, но знаете, че Лудогорец е един от най-добрите отбори в България. Имат много равностойни футболисти. Ще се постараем и както във всеки мач, ще излезем за победа, ще се сборим и ако може, ще се опитаме да вземем нещо“, добави Домовчийски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна