Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Помагах повече на Манолова, отколкото на Фандъкова

Кметът на Монтана Златко Живков ще е кандидат на ГЕРБ и СДС за шести мандат

| обновено на 03.09.19 в 12:30
Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че Мая Манолава е станала омбудсман благодарение на ГЕРБ. Той не съжалява, че през годините я е подкрепял, въпреки че е получавал заради това упреци от партията си. Борисов каза това на среща с ръководството на СДС, на която бяха обявени общи действия на двете партии за местния вот.

„Надали е имало някой да е помагал повече на Мая Манолова от мен. Всички нейни закони, стотици милиони, които искаше за хората с увреждания и за всички останали, ѝ бяха дадени“, коментира премиерът и лидер на ГЕРБ в отговор на заявката на Мая Манолова да се включи в надпреварата за кмет на София.

„Упрекван съм за това, защото просто щяха отдавна да са забравили как много, много други от БСП, които бяха изпъдени… но пък като омбудсман тя се справяше добре. „Не съжалявам за това, че съм го направил“, допълни Борисов.

Той посочи, че пред него Манолова многократно е заявявала, че иска да си бъде омбудсман. Той и не пропусна да припомни участието ѝ в „Аферата Костинброд“ за скандала с бюлетините преди 5 години и че именно той е спрял отмъщението на ГЕРБ срещу нея.

„Тази манипулация… струваше много проценти на ГЕРБ. Станишев и Мая Манолова внесоха сигнала в прокуратурата. Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти, аз не дадох. Точно обратното. Казах – трябва ни такъв човек за омбудсман. И работихме прекрасно (с нея), като омбудсман на републиката“ , каза Борисов.

„Фандъкова с право ми се сърди, че тя е идвала по-малко при мен и по-малко съм ѝ помогнал“, посочи той.

Борисов призова Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ за София Йорданка Фандъкова да проведат една коректна кампания.

„И двете са умни, отговорни, действително няма лош ода има такава битка за София. Хубаво е и БСП да участва в тази битка, иначе не е честно да се скриеш зад Мая, която те изгониха“.

Подкрепата на „Атака“ за ГЕРБ остава

Извън кметската надпревара стана ясно, че подкрепата на „Атака“ за правителството остава въпреки изключването на партията от редиците на коалицията „Обединени патриоти“.

„Това, че те се карат помежду си не е новина. Няма да се меся в техните вътрешни отношения. Поотделно с тях съм в прекрасни отношения“, каза премиерът.

„Знам, че Волен Сидеров със своята подкрепа към днешна дата е част от подкрепата, която има правителството в парламента“, добави той.

Златко Живков с подкрепа от ГЕРБ и СДС за шести мандат в Монтана

Лидерите на ГЕРБ и СДС Бойко Борисов и Румен Христов обявиха, че ще имат общ кандидат в Монтана с подкрепата за Златко Живков, който присъства на пресконференцията и ще се бори за шести мандат.

Борисов му каза: „Това, което можете да обещавате със сигурност, е пътят Ботевград-Мездра, двата обхода, и въобще пътя до Видин“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна