Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училищата във Враца готови за учебната година

Снимка: Община Враца, Архив

Училищният праг във Враца в началото на учебната година ще прекрачат 7 080 ученици, 530 от тях са първокласници. За трета поредна година най- малките ученици ще бъдат зарадвани с подарък- книжка с пожелание, от кмета на Община Враца - Калин Каменов, съобщиха от местната управа.

Учебната 2019/2020 г. ще започне на 16 септември  във всички училища и детски градини. В детските градини на общината ще се обучават над 2300 деца. Сградите на учебните заведения в общината са подготвени да приемат децата и учениците. На места все още има завършващи ремонтни дейности, които няма да попречат на учебния процес.

Нови 3 автобуса, които замениха амортизираните стари, ще возят безопасно и удобно учениците от село Тишевица, Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство и Начално училище "Иван Вазов".

Предстоящата седмица ще бъде направена последна проверка на дворните пространства, спортните съоръжения и настилки за безопасното им ползване от учениците.

Държавният прием за учениците след седми клас ще продължи до 10 септември, когато е последният срок за попълване на свободните места, уточняват от Община Враца. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна