Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„На тятър съм“ в началото на новия театрален сезон

БНР Новини
Велизар Емануилов, Мария Мира Христова и Весела Петрова (отляво надясно)
Снимка: Росица Александрова

Ако ви се струва, че в заглавието има правописна грешка, сигурно сте на прав път. Но има и друга гледна точка: едно е да си „на тятър“, а друго – на театър. В първия случай – вместо да гледате представлението осветявате театралната зала с екрана на мобилния си телефон, в който сте изцъклено втренчени… Във втория – гледате спектакъла.

Авторският спектакъл на Никола Стоянов „На тятър съм“ повдига доста неудобни завеси – не само за публиката в българската театрална зала, но и за авторите, режисьорите и актьорите на сцената. И го прави с невероятна усмивка, така че никой не се сърди. Просто се променя. Избираме го за отправна точка в началото на новия театрален сезон, за да подкрепим всички, които държат на себе си, добрия вкус и магията на Мелпомена.

В студиото на „Нашият ден“ театралния сезон откриват актьорите: Весела Петрова, Лилия Гелева и Велизар Емануилов, които ви канят и на първия спектакъл на „На тятър съм“ на сцената на Театрална работилница „Сфумато“ на 25 септември, но преди това подробности от разговора – в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени