Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Трима режисьори създават заедно спектакъл за Вапцаров по повод юбилея на Благоевградския театър

Снимка: @blagoevgradtheater

Новият творчески сезон е юбилеен за Драматичния театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград, който тази година чества своята 100-годишнина.
Акцент в програмата за юбилея ще бъде спектакъл, посветен на патрона на театъра Никола Вапцаров. Над постановката работят заедно трима млади режисьори – Стайко Мурджев, Теа Сугарева и Боян Иванов, като идеята е всеки от тях да представи своята гледна точка за живота и делото на Никола Вапцаров. Освен представленията ще бъдат открити изложби, ще се проведат срещи с творците на театъра от различните поколения, подготвя се и летопис за историята на театъра. Амбицията на екипа е да открие в юбилейния сезон и детско-юношеска театрална школа, която да развива младите таланти и да изгражда театрален вкус у децата като зрители.

Как ще премине юбилейният сезон, разказа в „Артефир“ Маргарита Мачева - директор на Благоевградския театър и режисьор на първата премиера, която предстои на 18 септември – детския спектакъл „Летящата принцеса” по Джордж Макдоналд.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Списание ShadowDance #1: Киберпънк

публикувано на 17.02.20 в 16:07