Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Apple ще пусне на пазара "евтин" iPhone през 2020 година

Технологичният гигант Apple Inc. планира да пусне нов "евтин" iPhone през пролетта на 2020-а година в опит да си съперничи с конкурентните производители на смартфони от развиващите се пазари, съобщи в сряда Nikkei Asian Review, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Моделът се разглежда като следващото поколение на смартфона iPhone SE от 2016-а година, но за сега името или цената на предстоящия нов модел са все още неизвестни, отбелязват източниците на азиатското издание.

Базираният в Купертино технологичен гигант ще проведе годишното си събрание през следващата седмица, когато се очаква да представи и няколко нови модела iPhone. Според информацията на Nikkei Asian Review, компанията има желание по-евтиният смартфон да увеличи продажбите на Apple, които могат да се забавят няколко месеца след излизането на новите водещи модели.

Плановете за смартфон с по-ниска цена са факт, след като Apple отстъпи на компанията Huawei второто място на световен производител на смартфони и след като отчете през миналата година първият в историята си спад при доставките на iPhone.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени