Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Подари време и любов!

Снимка: podarivreme.org

Времето е най-ценното притежание на всеки от нас, а любовта – най-липсващото на децата, лишени от родителски грижи. Когато отделите от времето си, за да общувате, да поиграете, да почетете заедно, когато проявите загриженост и постоянство, те отвръщат с любов и привързаност.

В течение на няколкогодишната си дейност в подкрепа на деца от социалните домове доброволците от фондация „Подарете книга“ осъзнават, че дори само появата в живота на едно изоставено дете на човек, лично загрижен и ангажиран с него, е огромен стимул. Така естествено се оформя идеята за специално подпомагане в обучението – един от големите проблеми на децата без семейство. Инициативата е наречена „Подари време“ и се осъществява от доброволците, но се привличат и професионални учители от районите на домовете, които да работят повече време с децата. В тяхна подкрепа има разработени уроци и постоянна възможност за съвет и консултация от специалист.

В рубриката „Всичко за образованието“ Благовеста Пугьова, основателка и председателка на фондация „Подарете книга“, окуражи всички, които имат готовност да споделят част от времето си, да се включат в инициативата.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от