Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подари време и любов!

Снимка: podarivreme.org

Времето е най-ценното притежание на всеки от нас, а любовта – най-липсващото на децата, лишени от родителски грижи. Когато отделите от времето си, за да общувате, да поиграете, да почетете заедно, когато проявите загриженост и постоянство, те отвръщат с любов и привързаност.

В течение на няколкогодишната си дейност в подкрепа на деца от социалните домове доброволците от фондация „Подарете книга“ осъзнават, че дори само появата в живота на едно изоставено дете на човек, лично загрижен и ангажиран с него, е огромен стимул. Така естествено се оформя идеята за специално подпомагане в обучението – един от големите проблеми на децата без семейство. Инициативата е наречена „Подари време“ и се осъществява от доброволците, но се привличат и професионални учители от районите на домовете, които да работят повече време с децата. В тяхна подкрепа има разработени уроци и постоянна възможност за съвет и консултация от специалист.

В рубриката „Всичко за образованието“ Благовеста Пугьова, основателка и председателка на фондация „Подарете книга“, окуражи всички, които имат готовност да споделят част от времето си, да се включат в инициативата.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!