Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"БСП за България" се регистрира в ЦИК за местния вот

Корнелия Нинова регистрира в ЦИК "БСП за България" за участие в местния вот
Снимка: БГНЕС

"БСП за България" си поставя за цел да удвои резултата си от предишните местни избори, каза Корнелия Нинова, след като регистрира коалицията за участие на вота в ЦИК.

Целта на БСП е да има повече общини с безплатни детски градини, с работещи общински болници, повече общини, в които кметовете поемат ангажименти, че няма да увеличат местните данъци и такси, повече социални услуги, каза Корнелия Нинова:

"Очакваме от това, което виждаме - неприятна и компроматна кампания. Съдим по това, което започва с Мая. Ще отговорим с конкретни предложения по общинското и местното самоуправление, с много конкретни ангажименти, позитивно".

Нинова обясни, че отговорът за подкрепата на Мая Манолова за кмет на София остава един и същ до 11-ти септември, когато Градската партийна организация ще решава за своя кандидат, а на 15-ти септември Националният съвет ще се произнесе по кандидатурата.

Районните организации в София продължават да номират кандидати за столичен кмет, въпреки че най-много са номинациите за Мая Манолова, каза още Нинова.

Подготовката и провеждането на изборите за общински съветници и за кметове, ще е тема на брифинг на Централната избирателна комисия по-късно днес.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени