Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Четири училища в Ловешко започват новата учебна година с неприключили ремонти

Четири училища в Ловешка област ще започнат новата учебна година с неприключили ремонтни дейности.

И след първия учебен звънец такива се извършват в СУ «Теорги Бевковски» - Тетевен, където продължава работата по физкултурния салон, и в СУ «Алеко Константинов» - Луковит, където се изгражда външен асансьор за деца с увреждания. Няма да е приключил и ремонтът в училището в луковитското село Румянцево.

Най-сериозни са ремонтните дейности в ОУ «Проф. Димитър Димов» - Ловеч, които продължават вече повече от година. Там се строи нова спортна зала и основно се рехабилитира дворното пространство и спортните площадки.

Според началника на РУО – Ловеч Еленко Начев дейностите няма да нарушат учебния процес.

«Ще бъде създадена такава организация, че да не застраши живота и здравето на децата. Ще затрудни примерно заниманията по физкултура и спорт, но се надявам ръководството на училището да създаде такава организация,да не повлияе върху прекия учебен процес».

От Община Ловеч увериха, че до началото на новата учебна година всички пешеходни пътеки в районите на училищата и детските градини ще бъдат обновени.

От полицията започват проверки относно осигуряване на безопасността на децата.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от