Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нефтохимик с нов капитан

Николай Николов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националът Николай Николов, който е последното ново попълнение в селекцията на волейболния шампион Нефтохимик 2010, ще носи капитанската лента на отбора през сезон 2019/2020, вместо преминалия в Хебър Георги Братоев. Това съобщиха от клуба.

За последно юношата на бургаския клуб игра за португалския Спортинг Лисабон. 206-сантиметровият централен блокировач се очаква да бъде един от основните козове на треньора Николай Желязков в тежката битка за поредна шампионска титла в националната Суперлига. Другите звездни попълнения са диагоналът Жани Желязков /204 сантиметра/, разпределителят Добромир Димитров /196 сантиметра/, централният блокировач на националния отбор на Украйна Максим Дрозд, висок 208 сантиметра, и доскорошният роден национал Мирослав Градинаров /202 сантиметра/.

Бургаските волейболисти тренират на пълни обороти за новия сезон при домашни условия. Липсват националите Теодор Салпаров, Георги Петров и Добромир Димитров, които се подготвят за европейското първенство, което стартира на 12 септември. Към тренировките се присъедини младата надежда Денис Карягин. 204-сантиметровият посрещач беше част от националната ни формация за юноши до 19 години на Световното в Тунис. Там българите заеха престижното седмо място.

От 27 до 29 септември волейболистите от Нефтохимик 2010 ще участват на международен турнир в Ниш. Съперници на бургазлии в Сърбия ще бъдат местните Раднички и Крагуевац, както и гръцкият гранд ПАОК.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!