Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фейсбук пуска услугата си за онлайн запознанства в САЩ

Услугата е достъпна за потребители от 18 години нагоре под формата на нова опция в мобилното приложение Фейсбук.
Снимка: БТА

Фейсбук пуска от днес услугата си за онлайн запознанства Фейсбук Дейтинг (Facebook Dating) в САЩ, предаде БТА.

Тя е достъпна за потребители от 18 години нагоре под формата на нова опция в мобилното приложение Фейсбук, уточнява специализираното технологично онлайн издание "Върдж".

Потребителите, които решат да активират услугата, могат да си създадат профил, отделен от основния им профил в социалната мрежа, и да срещнат потенциални романтични партньори сред приятелите и приятелите на приятелите си. Възможно е да се намери съвпадение и изцяло извън приятелския кръг.

Според Фейсбук услугата ще предлага на потребителите евентуални запознанства на основата на предпочитанията, които те са изявили, създавайки профила си, както и на интересите и активността им в мрежата. Приложението позволява да се изпрати „харесване“ и съответното съобщение към всеки профил, на който потребителят попадне.

Потребителят няма да вижда приятелите си във Фейсбук Дейтинг, освен ако не избере характеристиката „тайна тръпка“, която му позволява да изрази интерес към максимум девет Фейсбук приятели (или последователи в Инстаграм (Instagram). При взаимен интерес притежателите на двата профила ще бъдат уведомени.

Услугата е безплатна и не съдържа реклами.

Услугата предвижда и инструмент за сигурност - потребителят може с едно кликване да сподели с приятелите или семейството си подробности за предстояща среща чрез Месинджър (Messenger), както и временно да споделя в режим „на живо“ местонахождението си. 

След днешното пускане на американския пазар Фейсбук Дейтинг вече е достъпна в двайсетина държави - САЩ, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Еквадор, Гиана, Лаос, Малайзия, Мексико, Парагвай, Перу, Филипините, Сингапур, Суринам, Тайланд, Уругвай и Виетнам.

Продуктът ще достигне Европа в началото на идната година.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от