Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На уъркшоп в Детския отдел на Столичната библиотека

Майки с деца до 3 години учат кога, как и какви правила да прилагат

Ще бъде весело, интересно, полезно и приятно, обещават организаторите
Снимка: 1naum.com
Серия от уъркшопи за майки с деца от 0 до 3-годишна възраст организира „1 наум“ съвместно с Детския отдел на Столичната библиотека (пл. „Славейков“ 4).

Целта е да се покажат различни стратегии и начини за развиване на потенциала на най-малките.

Първият уъркшоп беше през юни, а темата беше Движението – разказа в ефира на Радио София Биляна Котева, инициатор и организатор. - Ако първите 7 години са най-важни за възпитанието, първите 3 са най-важни от тези 7.

Във втора серия на 12 септември ще се обърне внимание на правилата. Откога да се прилагат, какви и защо? Може ли без правила? Какви са работещите методи за въвеждането на ограничения?

Ще поговорим за началото на възпитанието и за някои характерни възрастови периоди, за които трябва да имаме 1 наум. Кое е важно и какво е много, много важно?

Златната среда е когато правилата се поставят умело, с мярка, с добронамереност и желание за разбиране от двете страни – допълва Биляна Котева.

На 12 септември водещ специалист ще бъде Женя Милишева, детски психолог към Детска академия на науките изкуствата и спорта.

Входът за тези събирания на майки с деца е свободен, но е нужно предварително записване. За тази седмица местата са запълнени, но имайте предвид, че темата на следващия уъркшоп (26 септември) е Детето и изкуството.

Чуйте целия разговор на Гергана Пейкова с Биляна Котева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна