Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора година ловешко училище посреща учениците си с двор - строителна площадка

Снимка: Пламен Христов

Втора поредна година ловешкото основно училище „Проф. Димитър Димов“ ще посрещне учениците си на първия учебен ден с двор, който е строителна площадка. Рехабилитацията на дворното пространство продължава и не е ясно кога ще приключи. Там се строи и нова спортна зала, която също все още е в строеж.

Според последния анекс към договора ремонтните дейности трябва да приключат на 27 декември.

Директорът на училището Любомир Христов заяви пред БНР:

„Няма необходимия кадрови и финансов потенциал да се свърши качествено и в срок работата. Това, което забелязахме, беше на принципа проба-грешка. Няколко неща се започваха, след това идваха нови бригади, които разрушаваха това, което вече е направено от предходните, започваха наново и в резултат на цялата тази слаба организация, виждаме това, което е в момента. Нито един от трите обекта в двора на училището не е завършен. Плочките в двора ги редят може би за четвърти път вече“.

Въпреки това, директорът се надява, че това няма да се отрази на учебния процес.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев е на същото мнение. Той подчерта, че ще бъде създадена такава организация, че да не се застраши живота и здравето на децата.

От община Ловеч уверяват, че ремонтните дейности ще приключат в срок. Зам.-кметът Даниел Колев отбеляза, че за първия учебен ден дворът ще е в безопасно състояние.

Още по темата чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна