Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна полагането на 7000 кв. м маркировка по улиците в община Дупница

Снимка: Кирил Фалин

Започна полагането на около 7000 кв. метра маркировка по уличната мрежа в Дупница и 16-те села на общината, обявиха от администрацията С приоритет тази седмица ще се работи в районите около училищата и детските градини заради  стартиращата учебна година.

По-голямата част от уличната мрежа в гада вече е рехабилитиран или се рехабилитира, прави се и ново кръгово кръстовище в един от най-натоварените участъци при жп рампата и изхода на града за село Джерман.

Сега поетапно се маркират главните улици и пешеходни пътеки. Основно ще се работи през нощта, за да не се пречи на движението на МПС-та.

След приключване на маркировката в града, ще се продължи с тази дейност по селата.

До 66 хил. лева е заделила в бюджета си общината само за улична маркировка. Общината разполага със собствена машина за полагане на хоризонтална пътна маркировка,  но отново с конкурс нае външен изпълнител за тази дейност - софийска фирма.

Изискването е за полагане на дълготрайна маркировъчна боя „тип пластик“, каквато се полага на магистралите и на пешеходните пътеки.

С общинската машина пък ще се обслужват междуградските пътища, улиците в селата, второстепенните улици в града, както и „синята зона“ в централната градска част.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от