Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кольо Колев за шпионския скандал: Висок пилотаж предизборна порнография

Мая Манолова има потенциал да събере протестния вот, смята социологът

Кольо Колев
Снимка: БГНЕС

В основата на шпионския скандал е предизборната ситуация, заяви пред БНР социологът Кольо Колев.

„Бих нарекъл това продължение на предизборната порнография, започнала с г-н Игнатов, само че тук отиват доста по-далече, тъй като тук вече има и институционална намеса – абсолютно несръчна и безумна“, коментира Колев в интервю за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

„Висок пилотаж предизборна порнография – без всякакво съмнение, с външнополитически привкус. Това от една страна цели да повлияе на изборите в страната, от друга страна – да повлияе на взаимоотношенията с Русия“, продължи той.

Според Кольо Колев всичко това са „плоски политически игри“. За него е учудващо обаче, че прокуратурата се намесва в тази история.

Социологът е категоричен, че разумният избор на БСП е да подкрепи Мая Манолова като кандидат за кмет на София в предстоящите избори. Според него тя има потенциал да привлече избиратели извън левицата:

„До голяма степен тя може да привлече протестния вот – антиГЕРБ вота“.

Всички партии са в слаба позиция и до голяма степен обществото е омерзено, подчерта още Кольо Колев и добави мнението си, че тези избори няма да се решат от партийните централи и симпатизанти, а ще се решат в много по-широк формат и общественост.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна