Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО в съюз с НФСБ в близо една трета от общините за местния вот

ВМРО внесе документи за участие в местните избори през октомври месец. На събитието присъстваха организационният секретар на партията Юлиан Ангелов, заместник-председателят Ангел Джамбазки, както и народните представители и кандидати за кметове на Враца – Красимир Богданов, на Сандански – Атанас Стоянов и на Плевен – д-р Калин Поповски.
Снимка: БГНЕС

ВМРО се регистрира в ЦИК за предстоящите на 27 октомври местни избори. Депутатът Юлиан Ангелов обяви, че в близо 30 на сто от общините ВМРО ще се яви заедно с колегите си от НФСБ:

„С тези 30 процента от общините в България, с НФСБ ще бъдем заедно на тези избори под различни форми, дали с подкрепа, дали с по-широка коалиция и така нататък, така че ние гледаме да запазим и самото неявяване на предните избори като ОП с НФСБ , особено пък в смесените райони където целта е наистина българите да имат свой представител“.

ВМРО ще обяви кандидата си за кмет на София следващата седмица. Според Ангел Джамбазки предизборната кампания, която тече в момента, не откликва на реалните проблеми на софиянци. Той подчерта, че ВМРО няма да допусне ДПС в управлението на столицата.

„София не е само жълтите павета, София е и „Люлин“, София е и „Младост“, не  само въпроса за метрото, въпроса е и за градския транспорт, той трябва да бъде обновен. Много често говорим за чистотата на въздуха, но никой не довършва  изречението, най-мръсните райони са тези в циганските махали, в които горят боклуци и замърсяват въздуха. Имаме силна кандидатура и силна личност за София и отсега си  мисля, че резултата няма да  бъде такъв, какъвто е предначертан в момента, няма да бъде битка между двете дами“, каза Джамбазки.

Срокът за подаване на заявления от партиите и коалициите в ЦИК за регистрация за местните избори изтича днес. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна