Eмисия новини
от 04.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Делото за мангановата мина „Оброчище“ продължава в края на октомври

Снимка: www.bnt.bg

Делото за обявяването в несъстоятелност на мангановата мина „Оброчище“ ще продължи в края на октомври. Това реши на поредното си заседание Окръжният съд в Добрич. Производството по делото е образувано по молби, внесени в началото на тази година от Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда“ - София и „Енерго Про Продажби“ АД – Варна.

Окръжният съд в Добрич за последен път задължи концесионера на мината край с. Църква „Евроманган“ АД да представи нужната документация по делото за откриване на производство по несъстоятелност.

Искането е внесено заради неизплатени заплати на работниците, както и заради задължения за доставка на електроенергия. Двата иска се разглеждат в едно производство, след като Окръжният съд прецени, че са налице законовите предпоставки за служебното им съединяване.

Финансовото състояние на мината от години е нестабилно, а Министерството на енергетиката вече два пъти временно прекратява правомощията на концесионера „Евроманган“.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Най-четени