Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Европейски дни на наследството и Ден на отворените врати във Френския институт в София

БНР Новини

Френският институт в България подготвя богата програма за предстоящия Ден на отворените врати и поредното издание на Европейските дни на наследството в София.

Културната институция ще отвори врати на 14 септември за желаещите да изучават френски език с безплатни курсове за деца и възрастни, курсове за напреднали и различни тематични ателиета. Ще се проведе и томбола „Ден на отворените врати“, която ще осигури безплатен курс по френски език и 5 едногодишни абонамента за медиатеката на института.

Френският институт участва и в подготовката на още едно мащабно културното събитие. Това е поредното издание на Европейските дни на наследството на 21 и 22 септември в София.

Заедно с Министерство на културата и Столична община организаторите ни канят на безплатно посещение в 35 знакови сгради с високо културна стойност в столицата.

Европейските дни на наследството се отбелязват в 50 европейски държави през месец септември. Тази година мотото на мащабната инициатива е "Изкуства и развлечения". В проявата се включват близо 20 милиона европейски граждани и това прави Дните на наследството най-голямото и най-споделено културно събитие не само в Европа, но и в света. В България инициативата ще бъде отбелязана с над 300 културни събития в цялата страна. Над 500 000 души се очаква да се включат в тях според получената информация от общинските администрации.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от